Focus on Benefits

Interim Financial Management - Consultancy  

Drs. Theo van Kessel RC

zelfstandig consultant en interimmanager


Mijn drive

Het aansluiten van de soms zo gescheiden werelden van de strategie-ontwikkeling, ambitieus management en een organisatie die alle veranderingen op haar bord krijgt zie ik als een mooie uitdaging.

Als (interim) manager ben ik steeds in staat in korte tijd vertrouwen te winnen en een professioneel team van betrokken medewerkers te vormen.


Mijn ervaringen als financial manager

Als Registercontroller heb ik meer dan 25 jaren ervaring opgedaan met bijna alle denkbare inhoudelijke en management issues rond administraties, ERP implementaties, management accounting, investerings-selectie, businesscases, kostprijscalculaties, financial accounting, standaardisering, inrichting van shared services en projectcontrol.


Verbeteren van de projectresultaten

In de praktijk heb ik ervaren dat een ontwikkelgerichte projectaanpak vaak beter werkt dan strakke ontwerpgerichte benaderingen. Misschien wel omdat ons vermogen om de toekomst in beeld te brengen vaak enorm wordt overschat. 

IT-systemen, productaanpassingen en organisatieveranderingen werden tot een doel op zich.


(Agile) Benefit Management consulting 

Deze discipline werkt vaak primair vanuit de project expertise. De combinatie mijn ervaringen als directeur, projectportfoliomanager, programmamanager, CFO en controller komt in de praktijk hier niet veel voor. 
Met mijn achtergrond als controller benader ik benefit management primair vanuit de control invalshoek en secundair vanuit de projecten zelf. Juist ook omdat Agile projecten het meest succesvol zijn als zelfsturende teams.

Wendbare besturing met eenvoudige rapportages en roadmaps gericht op de veranderdoelen voor directie, stuurgroepleden of een project portfolio board zijn voor iedere organisatie haalbare doelen.Praktijkervaring

·         Inrichting Project Portfolio Management OV-Chipkaartprogramma, NS

·         Professionaliseren Product- en Kanalenmanagement, NSR Commercie

·         Manager van een groot Leanprogramma service & onderhoud treinen, NedTrain 

·         Opdrachtgever van een zeer omvangrijke SAP-ERP implementatie binnen NS

·         Kwartiermaker en 10 jaar CFO van NS Vastgoed

·        Inrichting en outsourcing van een HR Shared Service Center (directeur)

·       Oprichting en 'IPO' van een commercieel Vastgoedfonds

·       Vereffening en liquidatie van een grote stichting