Focus on Benefits

Freelance Finance Management

Drs. Theo van Kessel RC

Freelance Finance Manager/Business Controller


Mijn drive

Het aansluiten van de werelden van strategie-ontwikkeling, snel veranderende omgevingen, nieuwe aanpakken, ambitieus management en mensen in een organisatie die alle veranderingen op hun bord krijgen zie ik als een mooie uitdaging.

Als (interim) manager ben ik steeds in staat in korte tijd vertrouwen te winnen en een professioneel team van betrokken medewerkers te vormen. Anderen zien het als één van mijn aansprekende vaardigheden.


Mijn ervaringen als Finance Professional

Als Registercontroller heb ik meer dan 25 jaren ervaring opgedaan met bijna alle denkbare inhoudelijke en management issues rond administraties, ERP implementaties, management accounting, investerings-selectie, businesscases, kostprijscalculaties, financial accounting, standaardisering, inrichting van shared services en projectcontrol.

Eerdere rollen als project- en businesscontroller, CFO, directeur en programmamanager leerden mij wat bijdraagt aan succes en nog belangrijker wat de grote valkuilen zijn.


(Agile) Project Control/ Benefit Management

De combinatie van ervaringen als directeur, project portfoliomanager, programmamanager, CFO en business- en projectcontroller komt in de praktijk niet veel voor. 

Vanuit mijn achtergrond ondersteun ik organisaties die Agile project aanpak doorvoeren  primair vanuit de control/besturings invalshoek.

Aan het roer blijven in een agile omgeving met eenvoudige rapportages en roadmaps gericht op de veranderdoelen voor directie, stuurgroepleden of een project portfolio board zijn voor iedere organisatie haalbare doelen. Het vormt de basis van Benefit management.

Over deze aanpak heb ik in 2016 een cover artikel gepubliceerd in het vakblad van de Vereniging van Register Controllers: Management, Control en Accounting (MCA).


Praktijkervaring

·     Inrichting Project Portfolio Management OV-Chipkaartprogramma, NS

·     Professionaliseren Product- en Kanalenmanagement, NSR Commercie

·     Manager van een groot Leanprogramma service & onderhoud treinen, NedTrain 

·     Opdrachtgever van een zeer omvangrijke SAP-ERP implementatie binnen NS

·     Kwartiermaker en 10 jaar CFO van NS Vastgoed

·    Inrichting en outsourcing van een HR Shared Service Center (directeur)

·    Oprichting en 'IPO' van een commercieel Vastgoedfonds

·    Vereffening en liquidatie van een grote stichting